Workshops & Learning - Tom Reuvers

Cursus Lightroom Classic CC  


7 april 2018            -      Almere - 10.00 uur - 16.00 uur

21 april 2018          -      Delft     - 10.00 uur - 16.00 uur

Cursus Lightroom Classic CC (beginners)
Prijs: 89,- euro incl. BTW.  Incl. lunch, koffie en thee. Tevens incl. A3 kleurenprint van je favoriete foto.
Benodigd: eigen laptop of notebook met Lightroom Classic CC. Camera + geheugenkaart.


Adobe Lightroom is één van de meest toonaangevende softwarepakketten voor fotografen en omvat een perfecte totaaloplossing om de gehele fotografie-workflow te kunnen omarmen. Lightroom maakt het mogelijk om zowel je foto's tot in detail te archiveren, beelden te bewerken en te retoucheren en tools om je mooiste werken te publiceren. 

Tijdens deze  eendaagse cursus leer je werken met Adobe Lightroom Classic CC. Je zal leren hoe je je foto's vanaf je camera importeert in je computer en hoe je een perfect bibliotheek leert opbouwen, compleet met trefwoorden en tags. Ook zul je ontdekken hoe je grote reeksen foto's eenvoudig sorteert en classificeert. Onderdeel van het beheren van je foto-collectie is ook het terugvinden van je foto's met behulp van zoekwoorden, karakteristieken enz. 

Na de gedegen lunch gaan we onze foto's leren bewerken. Hoe geef je nou je foto's net dat stukje extra mee. Wat kan ik met schaduwen en hooglichten? Wat voegt het toevoegen van extra contrast toe? Kan ik tanden in een portret witter maken of hoe haal ik vertekening uit mijn beeld. Met duidelijke voorbeelden en ook je eigen meegebrachte foto's gaan we aan de slag met alle gereedschappen binnen Lightroom Classic CC om je bestaande werk te optimaliseren. Hiervoor kijken we hoe algemene, maar ook zeer gedetailleerde, lokale aanpassingen aan een beeld kunnen toevoegen. Te lichte luchten, oneffenheden in portretten, te diepe, rode kleuren, of weinig detail... we gaan het allemaal oplossen. Zelfs ogenschijnlijk mislukte foto's zullen onder handen worden genomen en worden omgetoverd tot sprekende beelden.

Na het bewerken gaan we kijken hoe we onze foto's kunnen publiceren. Je kan in Lightroom Classic CC boeken maken, publiceren op internet en meer. Als laatste kijken we naar de foto waar je het meest trots op bent. Deze mag je dan ter plekke op A3+ formaat afdrukken.

Na deze eendaagse cursus ken je alle ins en outs van Adobe Classic Lightroom CC. 


Programma

09:45 uur Ontvangst
10:00 uur Introductie tot Lightroom
10:30 uur Importeren van foto’s en het beheren van je foto-collectie
12:00 uur Lunch
12:30 uur Bewerken van foto’s, o.a. retoucheren, uitsnijden, ruis verwijderen, verscherpen,         
                  radiaal filters, aanpassingspenselen, verloop-filters, presets maken,
                  kleuren aanpassen, etc.
15:00 uur Pauze
15:15 uur Exporteren van foto’s
15:30 uur Afdrukken of publiceren van je foto’s met Lightroom

De groep is maximaal 8 personen groot. Opgeven kan via mail: reuvers.t@gmail.com


Workshop Sterrenhemels en Star Trails Fotografie

18 mei 2018 - 21.00 - 01.00 uur - Epe

Prijs: 49,95 euro incl. BTW en incl. kop koffie of thee

Ook in Nederland is het mogelijk om fantastische sterrenhemels te fotograferen. Wil jij de Melkweg vastleggen of indrukwekkende startrails leren maken? Dat kan! Op vrijdag 18 mei vindt de workshop ‘Sterrenhemels en startrails fotograferen’ plaats op de Veluwe, een gegarandeerde plek waar het donker genoeg is. We starten de avond met de theorie over hoe we tot sterrenfoto’s komen. Wat zijn de juiste instellingen? Waar moet ik op letten? Wat zijn de do’s en don’ts? Wat is de beste manier om sterrenfoto’s te bewerken? Als het om 22.30 uur donker genoeg is, lopen we richting de heide. Deze zeer open en veilige plek leent zich perfect voor het maken van onze foto’s. We starten met het maken van ‘stilstaande’ sterrenhemels en proberen de Melkweg in volle glorie vast te leggen. Als dit gelukt is, beginnen we met startrails (oftewel: sterrenbanen). Voor deze vorm van fotografie gaan we reeksen fotograferen. Gezien het schieten van reeksen veel tijd in beslag neemt, blijven we lang op dezelfde plek. We nemen koffie, thee en wat lekkers mee. We blijven lang! Tot maar liefst 01.00 uur. Pas dan is het tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te gaan. Uiteraard krijg je een hand-out mee met alle theorie.

Nodig:

- Digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera
- Stevig statief
- Afstandsbediening
- Voldoende accu’s
- Voldoende geheugenkaarten
- Basiskennis van sluitertijd, diafragma en ISO
- Zaklantaarn
- Warme kleding

De workshop kan alleen doorgang hebben bij een volstrekt heldere hemel. Mocht dit helaas die dag niet zo zijn, zal de workshop verplaatst worden. Restitutie van het betaalde inschrijfgeld is dan ook mogelijk.

Programma

21.00 uur Ontvangst met koffie of thee bij Fletcher Hotel Restaurant in Epe
21.15 uur Theorie & presentatie over sterrenfotografie en star trails
22.30 uur Wandeling naar de heide bij Epe
22.45 uur Praktijk
01.00 uur Einde

Kosten bedragen 49,95 euro per persoon incl. BTW en incl. kop koffie of thee. Wil je mee? Opgeven kan via de mail: reuvers.t@gmail.com


9 juni 2018 | Workshop Sportfotografie | Zwolle (Zwolse Halve Marathon)


Op 9 juni a.s. vindt de Zwolse Halve Marathon plaats. Een perfecte mogelijkheid om je eerste stappen in de sportfotografie te zetten of je skills hierin te verbeteren. Hoe leg je actie vast? Hoe bevries je een moment? Dit soort aspecten komen ruimschoots aan bod tijdens deze uitdagende workshop. Daarnaast wordt bijvoorbeeld gekeken naar wat de juiste camera-instellingen zijn, op welke manieren je in de sportfotografie kunt scherpstellen en welke lichtmeting je in welke situatie het beste kunt gebruiken. Maar er is meer. Alles begint met zien en interpreteren, kortom: je onderwerp leren kennen. Anticiperen en inschatten. Ook hieraan wordt tijdens praktijkgerichte avond alle aandacht geschonken. Je zult merken dat ook timing een essentieel onderdeel is van deze vorm van fotografie.

De workshop wordt gegeven door Tom Reuvers, die enkele malen het NK Junioren Atletiek heeft mogen fotograferen. Daarnaast is Tom Reuvers werkzaam als professioneel trainer in fotografie en techniek. De avond start bij Restaurant Urbana in Zwolle, waar gratis geparkeerd kan worden en waarvan het slechts een klein eindje lopen is naar de route waarlangs de Halve Marathon zich voert. Na een kopje koffie of thee starten we met het theorie-gedeelte, waarin de belangrijkste camera-instellingen met de nodige tips & tricks aan bod komen. Na het theorie-gedeelte lopen we richting de Zwolse Halve Marathon, waar we een uniek plekje zullen innemen langs de route, die een open en ver zicht garandeert. Hier kunnen we perfect de theorie omzetten naar de praktijk. We zullen veel oefenen en er opdrachten beschikbaar zijn om je uit te dagen. Om 22.30 uur komt de avond ten einde zul je in staat zijn sportfotografie beter te begrijpen, situaties te kunnen inschatten, de juiste keuzes te maken en vooral betere sportfoto’s te maken. Ondanks dat we deze avond oefenen op hardlopers, zal het geleerde ook toepasbaar zijn in iedere andere sport.

Nodig:

:: Digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera met (tele)lens
:: Eventueel statief
:: Voldoende accu’s
:: Voldoende geheugenkaarten
:: Basiskennis van sluitertijd, diafragma en ISO
:: Bij regenachtig weer beschermende kleding

Programma

19.00 uur Ontvangst met koffie of thee bij Restaurant Urbana te Zwolle
19.15 uur Theorie & presentatie over sportfotografie met tips & tricks
20.00 uur Wandeling naar de Zwolse Halve Marathon
20.15 uur Praktijk
22.15 uur Terug wandelen
22.30 uur Einde

De groep is maximaal 6 personen groot.
Kosten bedragen 49,95 euro per persoon incl. BTW en incl. kop koffie of thee.

Wil je mee? Stuur een mail naar reuvers.t@gmail.com 

Powered by SmugMug Log In